neljapäev, juuni 08, 2006

meri - kala - kott

vahel kaltsukates on jäänud näppu sellised asjad, mis näevad välja nad pehme mänguasi, aga on seest tühi ja käib krõpsuga kinni. üks pingviin on meil omal ka kodus. ma olen alati arvanud, et need on mingid ööriiete kotid - et hommikul pistad pidzaama sinna sisse. aga siis kuulsin arvamust, et päeval peaks pidzaama "hingama" mitte kotis peidus olema... sel juhul - misasjad need siis on? meil seisab selline kott küll täiesti tühjalt ja pidzaamad hingavad päev läbi voodis. laste arvates võiks need üldse neil seljas edasi hingata:P

kotiprojekti juunikuu teemaks oli MERI. kuna ma varem olen teinud ühe kalakujulise padja, siis kuidagi sujuvalt otsustasin ma teha analoogse asja, aga kuhu saaks nt pidzaama sisse panna. ühel väiksel poisil sünnipäev ka tulemas, nii et kott ei jääks kappi seisma ega lebaks mu lastetoas voodi all (mu poegade suhe pehmetessse asjades on pehmelt öeldes ükskõikne).

kala ise siis sai selline:

ja et ikka usutavam oleks, et see padi pole, siis kõhu alt kahe uime vahelt käib lahti lukk, kust siis saab laps oma varanduse sisse pista:

tegelikult peaks vähemalt ühe sellise kala veel sama soojaga tegema. ma arvan, et mõnd asja oleks võinud teha teistmoodi (voodri ja luku külge õmblemisel just) ja tahaks proovida kas teisiti oleks parem teha või mitte.

ma pole tegelikult mingi õmblemisoskustega inimene. üleriideid pole ma kunagi õmmelnud. koolis tehtud öösärgi õmbles ka ema valmis. aga lapitamine on põnev. kuigi sealt vist meeldib mulle rohkem see lappide lõikumine ja põrandale laotamine:P ma olen ühe õhukese katteteki lapse voodile õmmelnud ja siis on mul 2 poolikut lapitekki. neist üks on kattetekk oma suurele voodile. teine on paks tekk. pmst seisavad mõlemad tekid teppimise taga. magamistekile ostsin ma nii paksu vatiini, et masinaga ma seda õmmelda ei suuda:P ja käsitsi teppimisele ma ei taha isegi mõelda.

siin pildil on näha mu eelmisel aastal tehtud kala, mille all on natuke näha mu ainsat valminud lapitekki.

enne selle punase kala tegemist ma isegi vaatasin mingit mehe kalastusraamatut... no et kala ikka tõetruu tuleks - uimed õigele kohale ja seljauim õige jms:P a kui ma siis kala mehele näitasin ja küsisin, et noh mis kala on... sis vaatas ta seda väga mõtlikul näol ja tõdes, et ilmselt mingi tundmatu Aafrika vete kala:P

1 kommentaar:

mariss ütles ...

vat kuumaveepudeli koti peale ma ei osanud üldse tulla...:)
sain hoopis teada, et mõnel mu tuttaval on lapsepõlves olnud mingi looma kujuga kott pidzaama jaoks. seega mu pidzaamakotiteooria ei tohiks vist ka väga vale olla.