pühapäev, august 19, 2012

juulikuu tort

juulis sai tehtud mitu torti. näiteks mustikatort vahukoore ja toorjuustuga ning mustikatort vahukoore ja jogurtiga. neil oli siis põhjaks purustatud ja võiga segatud shokolaadiküpsised, peal zelatiiniga segu, millele oli peoga ohtralt mustikaid visatud-puistatud.

nii et kui oli vaja teha kolmas tort, siis tundsin, et tahaks vaheldust (kuigi need mustikatordid olid hirmus head). lappasin retsepte ja seda päris õige tordi plahvatust ei tulnud. kõik tundusid kuidagi rasked ja talvised... või siis maasikased, mille hooaeg juba otsa oli saanud. suvel võiks ju midagi kerget ja õhulist tordiks teha. ses osas oli ka see tort kerge möödalask, sest jõuline shokolaad muudab selle minu jaoks talvekoogiks. aga ilmselt on see minu kiiks ja tort maitses ju hea.
retsept pärit siit.


juulile järgnes august ja jälle oli põhjust torti teha. kuna sellest tordist tehtud foto on kehvake, siis panen ta siiasamma juulitordi juurde. 

pidulikult öeldes voiks selle tordi nimi kõlada nii - vaarikatega shokolaaditort sõstravahuste mustikatega. sama pealkirja teine versioon võiks olla - tort kapis leiduvatest komponentidest.
põhjaks on Erika tordipulber, kuhu on sekka purustatud shokolaadi. põhi on pooleks lõigatud ja vahele pandud see osa vaarikamoosist, mis eelmisel päeval purki ei mahtnud. kapis oli veidi alla liitri maitsestamata jogurtit, mida sai maitsestatud punase sõstra siirupiga, mis pudelist valja jäi. ja peale ladusin mustikad... ja küll see tort oli hea... mmmmm:)

Kommentaare ei ole: