neljapäev, september 24, 2009

kaua tehtud...

umbes aasta eest ostsin Emmast lõnga, et sellest ehk kunagi mingi pitssall kududa. kevadel tuligi sallikudumissoov ja otsustasin emale pitssalli kududa. kuna see just nö tema värv on, siis läksksi käiku see lõng. ja et siis ei olnud veel ilmunud raamatut Haapsalu sallist ja koduses raamaturiiulis olev "Pitsilised koekirjad" oma mustritega ei tundunud ahvatlev, siis jäin pidama Print O' The Wave Stole'le .

Internetis teisi selle mustriga salle vaadates jäi mulje, et enamasti tehti mustris olnud nelja mustrikorra asemel kolm. võimalik, et asi oli minu peenikeses lõngas (ühekordne maavillane) või nr 3 varrastes, aga mina tegin viis mustrikorda, sest muidu oli ikka liiga kitsas see sall. samuti tegin salli pikema kui ette nähtud. ka pitsi külgekudumisel tegin natuke omaloomingut, sest ma ei saanud päris täpselt aru, kuidas seda tegema peaks. ja äärepitsil tegin kokkukudumisridade lõpus ühe parempidi kokku rohkem, sest muidu ei jäänud muster klappima. muid mugandusi vist ei olnud...

tuleb tunnistada, et lõpuks oli mul sellest sallist juba üsna kõrini. vahepeal tegin ka kudumispause, sest ääre alustamisel ei suutnud sellest juhendist läbi närida (st ei hakanud jooksma nagu peab). esimese nurga juures oli samuti seisak.

lõpetasin salli eile õhtul. täna hommikul venitasin ja õhtul kinkisin emale. jõudsin vaid paar klõpsu päeval kuivavast sallist teha.

salli mõõdud 55x180 cm.

3 kommentaari:

KK ütles ...

Väga ilus sall on!
Keegi võiks minu oma ka ära venitada...

Karin ütles ...

On jah väga ilus :)

mariss ütles ...

ma tänan:)
ise jäin ka lõpuks täitsa rahule, kuigi vahepeal olin küll juba peaaegu nii tüdinenud, et viskaks üldse minema selle:P
ja venitamine läheb väga kähku kui tead, et sall on vaja õhtul ära kinkida;)