reede, veebruar 18, 2011

triibulised randmed


kudusin neid torusid ja mõtlesin, et tegelikult on see veider... ma koon neid oma ema emale, kes on ju ka minu vanaema, kuid kellega mul pole kunagi mingit sidet olnud. ja need on juba (?) teised torud, mis ma talle teen... samas Vanaemale, kes oli mulle väga kallis inimene, ei ole ma vist kunagi midagi kudunud. ikka oli nii, et tema kudus teistele. lapsena sai küll igasuguseid nõelapatju ja pajalappe talle ise tehtud ja kingitud, aga just vanemana mitte. ja varsti ma näitan millise võrratu asja vanaema kunagi tikkinud on:)

2 kommentaari:

Mare ütles ...

Mulle tohutult meeldivad need nn kätised, aga....
no ütle mulle, hea inimene, millal neid oleks otstarbekas kanda? Ma olen lapsest saati hädas olnud külmetavate sõrmedega, eriti just sõrmeküüntega (nagu mardisant). Mul hakkavad juba kuurist puude toomise jooksul sõrmed hullult külmetama.

Kus minusugune külmavares selliseid kätiseid kanda saaks? Või kas üldsesaaks?

mariss ütles ...

no mina ise oma pikki kannan õhukeste varrukatega kevadsügisjaki peal, et tuul varrukaotstest sisse ei puhuks:) olen neid ka kodus toas kandnud kui käsi kudumisest valus on ja tundub, et võiks teda soojas hoida... samas muidu nii külm pole, et lausa kampsun selga panna.
ja vanaema kannabki neid toas, sest randmed pidid külmetama.
ja siis on tänapäeval ju sellised moodsad jakid lausa, mille varrukad ongi kuskile poolde randmesse (mulle omale meeldivad pigem pikad kui lühikesed varrukad, nii et mul omal kogemus nendega puudub).. sellise poolpika varruka alt võiks ju ilus ranne välja tulla kui päris "külmetavate sõrmede ilm" pole ;)
no ja siis on ju veel võimalus kududa suur hulk erinevad ilusaid kätiseid ja kanda nende all hoopis kõige tavalisemaid sõrmikuid;)