pühapäev, veebruar 26, 2012

ilusad käpikud ja igav sall

mees oli kindatu. poest sai ostetud ühed õmmeldud sõrmikud, mille õmblused rebenesid juba esimesel kandmiskorral. jõuluaegsetest hallidest sokkidest oli lõnga alles ja nii saigi kindad varrastele loodud. põhimustri alge on pärit Krentu tehtud kinnastest (mille alusel ka eelmised sarnased käpikud mulle ja vennale tegin). mehe kinnaste jaoks pidin mustrit veidi suurendama ja kuuse kinda tippu aretasin ise.

mulle endale hirmsasti meeldivad need kindad. peaks omale uued kuduma samadest lõngadest. mu enda vasakul kindal kulus peopessa auk ja pöidlasse auk. ma ei saagi aru, mis asja ma selle vasaku käega teinud olen. pöidla kudusin uue ja peopesa nõelviltisin terveks.

kindad on kootud kolmekordsest Raasiku lõngast. vardad nr 3 ja 4x18 silmaga.

ja siia ka pilt maailma kõige igavamast sallist. mõne aasta eest sai mehele ilus sall kootud, mida ta ei kandnud. põhjuseks salli liigne pikkus ja ... lopsakus. jope alla tõesti ei mahtunud. kui ümber kaela keerata, siis ei läinud lukk kinni ja kui vähem keerata, siis paistis jope alt välja. nüüd harutasin selle salli üles ja tegin uue. ehk leiab rohkem kasutust.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kuumad tervitused käemodellile :)

Salaaustaja